Isnin, 1 Disember 2014


Kekejaman Petknode -16 kucing mati


petknode3 Kekejaman Petknode  16 kucing mati
Sungguh menghayat hati bila dapat tahu kes ni berlaku di Malaysia sendiri. PETKNODECAT BOARDING adalah salah sebuah pusat jagaan kucing di Damansara Damai. Ramai pemilik kucing yang menghantar kucing mereka kepada petknode sempena hari raya. Malangnya, kucing ini dibiarkan begitu sahaja.
Kes ini berjaya dibongkar oleh sukarelawan yang memecah masuk ke premis mereka untuk menyelamatkan kucing-kucing tersebut. Malangnya sudah terdapat 16 kucing yang telah mati kelaparan. Sumber Harian metro
petknode Kekejaman Petknode  16 kucing mati
Anak kucing yang dibiarkan mati
petknode2 Kekejaman Petknode  16 kucing mati
Anak kucing yang mati bersama-sama dengan ibunya

MESEJ DARI KTAJ MENGENAI PETKNODE

KEPADA SEMUA OWNER KUCING² YANG BOARDING DI PN, SILA BUAT REPOT POLIS, TULIS SURAT KE JABATAN HAIWAN (DVS), SPCA DAN TRIBUNAL PENGGUNA KERANA PENIPUAN PERNIAGAAN OLEH MEREKA.
SILA EMELKAN JUGA NAMA, IC NUMBER, NO FON DAN BILANGAN KUCING YANG KORANG BOARDING. KTAJ DENGAN KERJASAMA MDDB SELANGOR AKAN CUBA DAPATKAN KEADILAN UNDANG² UNTUK KUCING² KALIAN. SEBARKAN KEPADA RAKAN² YANG SAMA² BOARD KUCING DI PN. KTAJ0311@GMAIL.COM.

Terima kasih kepada usaha mereka yang berjaya menyelamatkan saki-baki kucing  yang ditinggalkan dari mati kelaparan. Manakala owner petknode tersebut baru sahaja dilepaskan dari tahanan polis mengikut sumber thestar.
p/s: Kepada owner petknode, jika anda terlepas dari hukuman dunia, anda tidak akan telepas dari hukuman akhirat.
Hadis Bukhari dan Muslim, daripada Ibnu Umar ra, bahawa Rasulullah SAW pernah bersabda;
“Ada seorang perempuan yang disiksa kerana seekor kucing yang dikurungkannya (dipenjarakan) sampai kucing itu mati. Wanita itu akan dimasukkan kedalam api neraka. Wanita itu tidak suka memberi makanan dan minuman ketika dia memenjarakan kucing itu. Juga dia tidak suka melepaskannya untuk ia bebas memakan binatang2 kecil yang melata bumi”
Screen shot 2011 09 06 at 7.54.42 AM Kekejaman Petknode  16 kucing mati
Screen shot 2011 09 06 at 7.54.53 AM Kekejaman Petknode  16 kucing mati
Screen shot 2011 09 06 at 7.55.08 AM Kekejaman Petknode  16 kucing mati
Screen shot 2011 09 06 at 7.55.16 AM Kekejaman Petknode  16 kucing mati

Tiada ulasan:

Catat Ulasan